Gezellige marktjes in Lillo

Op 7 augustus 2014

Op zondag 10 en 17 augustus vinden in Lillo gezellige marktjes plaats. Eerst is er Lillo Boekendorp waar liefhebbers kunnen snuisteren tussen de vele boeken en strips, gecombineerd met Lillo Waterdorp waarin schepen, het watererfgoed en toneel centraal staan. Op zondag 17 augustus is er dan weer sjachermarkt: een rommelmarkt die alle pleintjes en straatjes van Lillo beslaat. Wie er een hele daguitstap van wil maken, kan na zijn bezoek aan Lillo met het veer afzakken naar Doel.

In Lillo staan in augustus enkele themamarkten op het programma. Bezoekers vinden er een uitgebreid gamma van spullen: van boeken en strips tot meubeltjes. Er is ook altijd randanimatie, zodat het een leuke uitstap wordt voor groot én klein.

Lillo Boekendorp, een goudmijn voor boekenwormen
Lillo Boekendorp is intussen uitgegroeid tot een gezellige markt met meer dan enkel boeken. Dit jaar is er ook een STRIP-festival met een lange straat vol strips. Elk jaar staan er enkele auteurs in de kijker. Deze editie is dat onder meer Margot Van Dingenen die in 2013 polderdichter was. Bezoekers kunnen zelf deelnemen aan een schrijverswedstrijd.
• Zondag  10/8 van 10 tot 18 uur
• www.lilloboekendorp.be

Lillo waterdorp: schepen, watererfgoed en toneel
Lillo Waterdorp is het schouwtoneel voor heel wat historische schepen, die vanop de dijk te zien zijn.  Bezoekers kunnen meevaren, de watererfgoedmarkt bezoeken en genieten van maritieme animatie of toneel. Zo zal onder andere de verdrijving van de laatste Hollanders uit Lillo in 1839 worden nagespeeld.
• Zondag 10/8 van 10 tot 18 uur
• www.watererfgoed.be

Sjachermarkt
De Sjachermarkt is uitgegroeid tot een grote rommelmarkt in het kleine dorpje Lillo, want werkelijk alle straatjes en pleintjes worden gebruikt om allerlei spulletjes aan te bieden. Van servies tot meubels, van kledij tot speelgoedauto’s. Een bezoekje aan de Sjachermarkt is bijgevolg een leuk uitje voor de hele de familie.
• Zondag 17/8 van 9 tot 17 uur

Met het veer naar doel
Een bezoek aan de themamarkten kan makkelijk gecombineerd worden met een uitstapje naar Doel. Het veer zet bezoekers met of zonder fiets gedurende de hele dag gratis over van Lillo naar Doel.
• Meer info op www.welkombijvloot.be

Verantwoordelijke: Carl Geeraerts, voorzitter districtscollege

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is