Polderdistrict investeert alvast 250.000 euro in fietsers en andere trage weggebruikers

Op 18 juni 2015

Het district Berendrecht-Zandvliet-Lillo heeft al heel wat degelijke fietspaden of straten waar veilig gefietst kan worden. Maar in dat netwerk zijn er nog belangrijke ontbrekende schakels. Dat stelt schepen Rudi Sempels vast.

Uitvoeringsplan

Zij stellen een uitvoeringsplan voor dat uit drie grote delen bestaat: nieuwe fietspaden langs bestaande straten of volkomen vrijliggend; beter aangeven van bestaand fietsgebruik door gekleurde suggestiestroken, belijning en fietspictogrammen; veilige oversteekplaatsen. Op het budget 2015-16 is daarvoor 250.000 euro uitgetrokken. Door sterk te investeren in die ontbrekende trage verbindingen zal de veiligheid toenemen en wil het district meer mensen op de fiets krijgen, maar ook voor voetgangers, rolstoelgebruikers en ruiters is er een positief effect. Tegelijk worden verkeersconflicten met andere weggebruikers vermeden.

Planning

Concreet op de planning:2015: fietssuggestiestroken en pictogrammen (Dorpstraat, Zandvlietsesteenweg, Noordland, Monnikenhofstraat), kruispunt Armenstraatje-Putsebaan, nieuw fietspad op heraangelegde Antwerpsebaan (Hoek). 2016: veilige oversteekplaatsen (Windmolenweg-Zoutestraat, Dorpstraat-Monnikenhofstraat), verkeersremmende maatregelen Zandvlietse Dorpstraat, fietspad Steenovenstraat, route door Viswater, belijning voornamelijk Ruige Heide-Kalmthoutsebaan. Voor 2017-2018 worden verder ingrepen voorzien. Overzet Kanaal Dit uitvoeringsplan fiets past in een groter geheel van maatregelen voor trage weggebruikers zoals opgenomen in het bestuursakkoord van het district: uitbreiden van de zone 30’s, fietspad Noordlandbrug-BASF (waarvan heraanleg 26 mei is gestart); streven naar overzetdienst kanaaldok; bewaren trage wegen voor voetgangers, fietsers en ruiters; onteigenen kleine stukjes privé-grond voor het doortrekken van voetpaden; de structuurschets ‘Plannen voor 2040’ houdt verdere maatregelen in.(sdl)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is