Winter in Antwerpen van start met betoverend openingsfeest

Op 2 december 2013

Het eindejaarsfestijn Winter in Antwerpen gaat van start met een betoverend openingsfeest op zaterdag 7 december. Dromerige acrobaten, vuurkunstenaars en sprookjesachtige straatartiesten nemen toeschouwers mee in een feeërieke tocht door de stad. Vanaf 7 december zijn bezoekers ook welkom op de kerstmarkt met originele kraampjes die als een slinger door het centrum loopt en de enige ijspiste in Vlaanderen waar je kan schaatsen onder duizenden fonkelende sfeerlichtjes met zicht op de Schelde. Daarnaast staat er tijdens Winter in Antwerpen opnieuw een Spiegeltent op de Groenplaats met cultuur voor elk, is het nostalgie troef met de ouderwetse carrousel op de Grote Markt en viert romantiek hoogtij in het reuzenrad op het Steenplein. Er is bovendien heel wat sfeervolle randanimatie om bezoekers helemaal te wentelen in de ultieme winterstemming.

Magisch openingsfeest
Aan spektakel geen tekort tijdens het openingsfeest van Winter in Antwerpen: vuurjongleurs, acrobaten, buitenaardse muzikanten en straffe theatermakers uit binnen- en buitenland zorgen voor een prikkelend schouwspel in de Antwerpse straten.

Enkele impressies:

Toeschouwers moeten niet op één plaats blijven staan maar kunnen op stap door de stad om zo geen seconde van het spektakel te missen.

Praktisch

 • Zaterdag 7 december van 18 tot 22.15 uur
 • Hart van het spektakel: Groenplaats, Handschoenmarkt, Grote Markt, Suikerrui en Steenplein – alle details op www.dna.be/winter

Originele cadeautjes op de kerstmarkt
Een winterfestijn is geen winterfestijn zonder kerstmarkt. Die in Antwerpen is uniek: naast de erg traditionele kramen zijn er ook kramen voor creatieve ondernemers waar bezoekers de origineelste cadeaus kunnen kopen. De kerstmarkt gaat als een slinger door de binnenstad. Zo biedt ze een ideale combinatie van shoppen, proeven en slenteren.

Praktisch

 • Van 7 tot 29 december 2013 (Groenplaats, Handschoenmarkt, Grote Markt en Suikerrui)
  en van 7 december 2013 tot 5 januari 2014 (Steenplein)
 • Maandag tot donderdag: 12 tot 21 uur
  Vrijdag: 12 tot 23 uur
  Zaterdag: 11 tot 23 uur
  Zondag: 11 tot 21 uur
 • Uitzonderingen kerstmarkt: 
  24 en 31 december van 12 tot 18 uur
  1 januari van 14 tot 21 uur

Schaatsen met zicht op de Schelde
Waar anders dan in Antwerpen kan je schaatsen met zicht op de Schelde onder duizenden gezellige sfeerlichtjes? Op het Steenplein is er een openluchtpiste van maar liefst 1000 m² met veilige schaatshulpjes voor de kleinsten. Op donderdag zijn er After work party’s, op zondag is het familiedag.

Praktisch

 • Van 7 december tot 5 januari op het Steenplein
 • 5 euro (inclusief huur schaatsen)
 • Maandag tot donderdag 12 tot 21 uur
  Vrijdag: 12 tot 23 uur
  Zaterdag: 11 tot 23 uur
  Zondag: 10 tot 21 uur (familiedag)
 • Uitzonderingen:
  24 en 31 december van 12 tot 18 uur
  1 januari van 14 tot 21 uur

Nostalgie en romantiek
Net als vorig jaar staat er op de Groenplaats een spiegeltent met een cultureel aanbod voor iedereen. Het is verder de ideale plaats voor shoppers om uit te rusten of voor bezoekers om op te warmen. Wie er naar een optreden wil gaan kijken, kan reserveren op www.dna.be/winter/spiegeltent.

Nostalgici moeten zeker ook een kijkje gaan nemen op de Grote Markt: daar staat een ouderwetse carrousel voor klein én groot. Romantische zielen, tot slot, krijgen geen spijt van een ritje in het reuzenrad op het Steenplein.

Het volledige programma van Winter in Antwerpen en alle praktische info is te vinden op www.dna.be/winter. Het eindejaarsfestijn is ook op Twitter en Instagram te volgen via #WinterinA

Winter in Antwerpen loopt van zaterdag 7 december tot en met zondag 5 januari. 

Verantwoordelijke: burgemeester Bart De Wever

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is