Slotfeest ‘Sterren van de Polder’ naar aanleiding van 900-jarig bestaan Berendrecht en Zandvliet

Op 6 juni 2019

Dit jaar bestaan Berendrecht en Zandvliet 900 jaar. Dat wordt onder andere gevierd tijdens het dubbelfestival ‘Sterren van de Polder’. Televisiegezicht Sieg De Doncker bracht tijdens het startfeest op zondag 12 mei vijf opdrachten mee voor de inwoners van de polder. Als de bewoners deze opdrachten tegen het slotfeest op pinstermaandag 10 juni tot een goed einde brengen, zijn Berendrecht en Zandvliet voortaan echte sterrendorpen. Daarvoor is alle hulp nog welkom. Zo zijn er nog inzendingen nodig voor de tijdcapsule. Bewoners kunnen die vandaag nog via brievenbussen in het district bezorgen. Verder roept het district kinderen op om op 10 juni mee te doen aan het dansje. Wie zich dus geroepen voelt om zijn district mee aan ‘sterren’ te helpen, kan nog steeds een steentje bijdragen.

Tijdens het slotfeest op pinkstermaandag 10 juni komt Sieg De Doncker naar Zandvliet om er het grootste straatfeest van het land te dirigeren. Het spannendste moment is het moment waarop het resultaat van de opdrachten getoond wordt en onthuld wordt hoeveel sterren het district zo verdient. Daarnaast zorgen enkele muziekgroepen, kinderanimatie, foodtrucks en terrasjes voor sfeer en een onvergetelijke muzikale namiddag in het Armenstraatje. 

Tijdens het openingsfeest op 10 mei serveerde Sieg de inwoners van de polderdorpen de volgende vijf opdrachten:

Maak een stoet die tijdens het slotfeest minstens 900 meter aflegt met 9 herkenbare verenigingen uit de dorpen, met muziek en beweging en een praalwagen.
Verzamel minstens 900 tekstjes, tekeningen, documenten, foto’s over het Zandvliet en Berendrecht van vroeger en nu voor in een tijdscapsule.
Krijg minsten 900 handen en voeten van kinderen aan het dansen op een uniek dansje bij een zelfgemaakt lied en dat met een koor van minstens 9 zangers op het podium.
Bedenk en bak een origineel koekje waarvan er minstens 900 tijdens het slotfeest uitgedeeld worden.
Maak een krantje op minstens 900 exemplaren voor alle leeftijden met verhalen over het verleden, heden en de toekomst.

Alle hulp welkom

Voor elk  van de vijf opdrachten zijn een heleboel betrokken bewoners sinds 12 mei aan de slag. Vooral voor de opdrachten ‘tijdscapsule’ en ‘dans’ zijn er veel deelnemers nodig. Via brievenbussen bij scholen en lokale winkels kunnen bewoners hun teksten en tekeningen voor de tijdscapsule bezorgen tot en met donderdag 6 juni. Voor het dansje moeten er op pinkstermaandag vooral veel kinderen in het Armenstraatje komen meedansen. Inoefenen doen ze op school of via het online-demofilmpje op www.sterrenvandepolder.be. Voor het koekje is er al graan gemalen in de Buitenmolen in Berendrecht. Rond het krantje circuleren de gekste ideeën. En volgens de geruchten zal de stoet geweldig kleurrijk en divers worden…

Slotfeest ‘Sterren van de Polder’ - praktisch

pinkstermaandag 10 juni
Armenstraatje, Zandvliet
gratis toegang
programma:

14.00 uur: opening feestterrein en start stoet van Botermarkt naar Armenstraatje
14.30 uur:

Sieg onthult de behaalde sterren.
start kinderanimatie

15.30 uur: optreden van Ontpopt
17.15 uur: optreden van Fanfare 't Akkoord & Majoretski
18.30 uur: optreden van Les Truttes
20.00 uur: slot

mobiliteit: Het Armenstraatje wordt volledig verkeersvrij gemaakt. En er zijn weinig parkeerplaatsen in de buurt van het evenement. Daarom wordt bezoekers aangeraden om te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer naar het feest af te zakken.
Alle info vind je terug op www.sterrenvandepolder.be.

Verantwoordelijke: districtsburgemeester Carl Geeraerts

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is