Spaansemolenstraat fase 2

Op 13 april 2020, over deze onderwerpen: 1. Mobiliteit

PERSBERICHT N-VA Polder    13 april  2020

 

Op woensdag 15 april start de tweede fase van de werken in de Spaansemolenstraat en een deel van Noordland te Zandvliet. Mogelijk dient de Keizersstoet een ander traject te volgen.

Samen met Waterlink voert het district deze werken uit – met name de bovenbouw, die in roodbruine kleiklinkers zal gebeuren. Eerder werd ook de Spaansemolenstraat aan de Botermarkt tot aan de Varkensmarkt vernieuwd.

“In totaal trekt het district een budget uit van 290.000 euro voor deze renovatiewerken,” legt districtsschepen Rudi Sempels uit. “De werken gebeuren samen met Waterlink, de rioolbeheerder van de Stad Antwerpen, samen met Aquafin. Het is de bedoeling om het huishoudelijk afvalwater van de woningen in de Spaansemolenstraat op te vangen in riolen en te transporteren naar een collector van Aquafin – die leidt het afvalwater naar een zuiveringsinstallatie. In de Spaansemolenstraat en Noordland wordt een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd.”

Vanaf 15 april start de aannemer met het opbreken van de bestaande rijweg – dan krijgen archeologen de gelegenheid de site te onderzoeken. 

Op maandag 20 april  wordt het kruispunt van de De Keyserhoeve met Noordland (ter hoogte van taverne “Chez Mouche”, voor een periode van drie weken afgesloten voor alle verkeer. Dan wordt de riolering van Noordland op het stelsel in de De Keyserhoeve aangesloten.

Voor de bussen van De Lijn wordt een omleiding via de Zandvlietse Dorpsstraat voorzien, in het Conterscherp wordt tweerichtingsverkeer ingevoerd.

De werken vinden plaats op de route die normaal door de optocht tijdens het Keizerrijden gebruikt wordt. “Dat evenement werd uitgesteld naar 26 september,” legt schepen Sempels uit “ Door het uitstel omwille van Corona bestaat wel de kans dat er een omleiding dient te komen voor de keizersstoet. Dit zal tijdig worden bekeken en gecommuniceerd.”

 

Foto: disctrictsschepen Rudi Sempels “Mogelijk komt er een omleiding voor de Keizersstoet”

 

Méér info: Rudi Sempels   0475 26 42 33

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is