Startfeest Sterren van de Polder naar aanleiding van 900-jarig bestaan Berendrecht en Zandvliet

Op 9 mei 2019

Dit jaar bestaan Berendrecht en Zandvliet 900 jaar. Dat wordt onder andere gevierd tijdens het dubbelfestival ‘Sterren van de Polder’. Televisiegezicht Sieg De Doncker is gastheer en brengt tijdens het startfeest op zondag 12 mei enkele mysterieuze opdrachten mee voor de inwoners van de polder.

De eerste vermeldingen van de dorpen Zandvliet en Berendrecht dateren uit 1119. In 1382 werd Berendrecht bijna van de kaart geveegd door overstromingen. Het naburige dorp Zandvliet liet toe dat Berendrecht zich herstelde op een stuk van zijn grondgebied. Sindsdien zijn beide dorpen onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ondertussen maken beide polderdorpen - samen met Lillo - al 61 jaar deel uit van de stad Antwerpen.

Dubbelfestival ‘Sterren van de Polder’

Om het 900-jarige bestaan te vieren, organiseert het district Berendrecht-Zandvliet-Lillo een feestjaar met als hoogtepunt het dubbelfestival ‘Sterren van de Polder’ met een startfeest in Berendrecht en een slotfeest in Zandvliet.

Het startfeest vindt plaats op zondag 12 mei in Berendrecht en begint met een picknick. Bewoners konden tot en met dinsdag 7 mei hun picknickmenu bestellen. Om 13 uur test Sieg De Doncker, presentator van onder meer het VTM-programma 'De Wereld rond met 80-jarigen', hoe groot de liefde van de polderbewoners voor hun dorpen is. Dat doet hij door hen mysterieuze opdrachten voor te schotelen.

Daarnaast staan er optredens van Your Favourite House-Garden-Kitchen Orchestra en FIXKES op het programma. Enkele verenigingen van het district zorgen ter plaatse voor allerlei drankjes, waaronder speciaalbieren, pannenkoeken en hotdogs. Voor de kinderen van alle leeftijden is er een mobiele speelkamer.

Op pinkstermaandag 10 juni komt Sieg naar Zandvliet om het grootste straatfeest van het land te dirigeren. Enkele topgroepen, kinderanimatie en foodtrucks zorgen dan voor de sfeer bij een verrassend spektakel.

Praktisch

Startfeest ‘Sterren van de Polder’
zondag 12 mei
Grasplein Viswater, Berendrecht
gratis toegang
programma:

12.00 uur:

picknick (zelf meebrengen of met besteld picknickmenu)
start kinderanimatie

13.00 uur: Sieg kondigt de mysterieuze opdrachten aan.
13.30 uur: optreden van Your Favourite House-Garden-Kitchen Orchestra
15.30 uur: optreden van FIXKES
17.00 uur: slot

Alle info staat ook op www.sterrenvandepolder.be.

Verantwoordelijke: districtsburgemeester Carl Geeraerts

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is