Studenten welkom in VC De Schelde en de Bib Viswater

Op 5 januari 2018

Vanaf dinsdag 9 januari kunnen studenten ook in het district Berendrecht Zandvliet Lillo terecht op rustige plekken om in groep te studeren.

Tijdens de districtsraad van 25 juni stelde raadslid Marc Maes (N-VA) voor om, net als op andere plekken in de stad, ook in het district ruimte te voorzien voor studenten.

“In de examenperiode is het de laatste jaren gebruikelijk dat studenten in stedelijke openbare gebouwen zoals het Havenhuis, het MAS of het Steen, samen kunnen studeren,” aldus Marc. “Door samen te studeren voelen studenten zich opgevangen door een netwerk in een examenperiode die emotioneel best zwaar kan zijn. Voor de studenten in ons district is het niet evident om zich voor een bloknamiddag naar een locatie in de stad te begeven.”

De suggestie werd besproken in de raad van bestuur van het VC De Schelde, en er werden twee locaties voorzien: in vrijetijdscentrum De Schelde kan je studeren in de foyer. Maar omdat daar ook andere bezoekers kunnen zitten die de krant komen lezen, is er een apart lokaal waar de studenten in alle rust kunnen blokken. Tijdens de openingsuren kunnen studenten ook terecht in de Bib Viswater.

Zowel in bibliotheek Viswater als in vrijetijdscentrum De Schelde is er gratis WIFI ter beschikking en kunnen studenten een gratis tasje koffie of thee krijgen.

Studeren in VC De Schelde en bib Viswater

van 9/1 tot en met 2/2
Vrijetijdscentrum De Schelde De Keyserhoeve 66, Zandvliet
di, wo en vr van 9 tot 16 uur do van 9 tot 18 uur
ma gesloten

Bibliotheek Viswater Tongerlostraat 2, Berendrecht
di en do van 10 tot 18 uur wo van 10 tot 20 uur za 13/1 en za 27/1 van 10 tot 14 uur
ma en vr gesloten

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is