Vlaanderen Feest! Vier 11 juli met N-VA Stad Antwerpen

Op 4 juli 2018

In Antwerpen wordt het Feest van de Vlaamse Gemeenschap een muzikaal volksfeest met als spetterend begin de Ketnet Zomertour op de Groenplaats. Daarna volgt op de Grote Markt een live-opname van ‘Vlaanderen Feest!’ met optredens van Vlaamse artiesten. Peter Van de Veire brengt als gastheer de sfeer erin.

Het feest begint woensdag 11 juli al om 12 uur met de Ketnet Zomertour op de Groenplaats. Tot 17.30 uur is het de locatie bij uitstek voor alle kinderen en hun ouders. De dag begint met een batterij aan coole animatie zoals het Kaatje springkasteel, de Kaatje fotobank en een knutsel- en tekenhoekje, de Ketnet Jungle Run, en zoveel meer. Blikvanger op het plein is het indrukwekkende showpodium. Vanaf 14 uur biedt het plaats aan tal van muzikale helden. Kaatje en haar vrienden komen hun grootste hits zingen voor de allerkleinsten; de KetnetBand, Nachtwacht, Olly Wannabe,… komen een feestje bouwen en de aanwezigen herbeleven live de hoogtepunten van Ketnet Musical. 

Voor elk optreden brengen Ketnet-wrappers Sien en Thomas iedereen in de juiste sfeer. Als kers op de taart kan wie wil met alle Ketnet-gezichten op de foto. De feestelijkheden duren tot 17.30 uur.

Vanaf 17.45 uur wordt het avondprogramma op de Grote Markt op gang getrokken met een live-opname van ‘Vlaanderen Feest!’ (die vanaf 18 uur op VRT te volgen is). Peter Van de Veire is de vrolijke gastheer van dienst en presenteert de grootste Vlaamse artiesten. Onder leiding van de band van Miguel Wiels brengen zij een mix van Vlaamse klassiekers en actuele Nederlandstalige hits. Niels Destadsbader is aanwezig en brengt niet alleen zijn hit ‘Verover mij’, maar geeft de kijker ook een lesje West-Vlaams. Urbanus laat het hele plein rocken en Mama’s Jasje brengt nog een keer hun eerste grote hit ‘Zo ver weg’. Ook op de affiche: K3, Dana Winner, Steracteur Sterartiest-finalisten Tinne Oltmans en Michiel De Meyer, Slongs, Guga Baul, Barbara Dex, Yves Segers van Toast en De Romeo’s met een bijzondere verrassingsgast.  

Daarna is het opnieuw de beurt aan Niels Destadsbader. Van 19 tot 20 uur wordt de avond op de Grote Markt afgesloten met een live-optreden van de artiest. Hij brengt voor de toeschouwers op de Grote Markt een deel van zijn uitgebreide repertoire.

Het optreden start dit jaar uitzonderlijk vroeger en is zo de perfecte opwarming voor de halve finale van het WK voetbal. In Antwerpen kunnen de aanwezigen die aansluitend op de optredens volgen op een van de grote schermen in de stad, bv. dat aan de Scheldekaaien ter hoogte van de voetgangerstunnel.

Alle activiteiten zijn gratis. Meer info vinden geïnteresseerden op de website van de stad via www.visitantwerpen.be/11juli. Er zijn faciliteiten voor personen met een handicap: tolken gebarentaal en een rolstoelzone.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is