Waterbus tussen Lillo en Liefkenshoek

Op 2 oktober 2018

De Waterbus gaat in het voorjaar 2019 de overzet verzorgen tussen Lillo en Liefkenshoek. Deze veerdienst zal varen tussen 4.45 uur en 23 uur. Bij de frequentie van de overtocht wordt rekening gehouden met de ploegenwissels van de naburige bedrijven.

Dat zei Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) op een vraag van Vlaams Parlementslid Annick De Ridder (N-VA). Het Havenbedrijf besliste om het traject Lillo-Liefkenshoek mee op te nemen in het nieuwe noordelijke traject van de Waterbus. Dat zou mogelijk zijn vanaf het voorjaar van 2019.

“De exploitatietijden zullen inspelen op de ploegenwissels van de naburige bedrijven waardoor de veerdienst Lillo-Liefkenshoek zal verzekerd worden van 4.45 tot 23 uur”, zegt minister Weyts. “De overtocht zal om het half uur gebeuren. Er wordt nog bekeken om de frequentie tijdens de daluren tussen 9 en 11u ’s morgens en in de namiddag rond 15u terug te brengen tot 1u.”

Ondertussen zijn de voorbereidende werken voor de aanlegsteiger op Liefkenshoek begonnen. De Vlaamse Waterweg nv wil de nieuwe aanlegsteiger in oktober opleveren. De Ridder is tevreden met deze verbinding door de Waterbus. “Zo wordt de overzet eindelijk terug gegarandeerd”, zegt het parlementslid. “Door de afstemming op de ploegenwissels bij bedrijven, wordt het zowel een nuttig vervoersmiddel voor woon-werkverkeer maar ook voor het toerisme naar onze polderdorpen.”

De Waterbus in Antwerpen is een succes met ruim 300.000 passagiers sinds 1 juli. De route gaat vanuit Hemiksem naar het Steenplein. Vanaf 8 oktober komt er een extra traject naar het noorden van de haven. Volgend jaar wordt er ook een derde traject ingelegd van Wijnegem tot aan het Havenhuis.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is