ALTERNATIEF VOOR BIB VISWATER TIJDENS SLUITING

Op 23 juni 2017

In de zitting van de districtsraad van 29 mei bracht raadslid Marc Maes (N-VA) de geplande sluiting van de bibliotheek Viswater onder de aandacht.

In een mondelinge vraag aan bevoegd districtsschepen Rudi Sempels (Cultuur, N-VA) vroeg het raadslid om een toelichting.

“Aan het onthaal van de bibliotheek Viswater werd gemeld dat de bibliotheek voor een vrij lange periode zou sluiten in de loop van de maand juli. Er zouden werken uitgevoerd worden,” aldus raadslid Maes. “In ons district maken veel inwoners, ouderen en jongeren, gebruik van het aanbod boeken en film-DVD’s in de bib. Maar het is voor onze inwoners niet vanzelfsprekend om zich naar een andere stedelijk bibliotheekfiliaal te begeven.”

Aan districtsschepen Sempels werd gevraagd wat de exacte sluitingsperiode zal zijn en de gevolgen op de uitleentermijnen in de vakantie. “Is er een alternatief is om tijdens deze periode boeken te ontlenen/terug te brengen?”

Raadslid Maes stelde voor dat tijdens de sluitingsperiode bijvoorbeeld de stedelijke bibbus (die tijdens het schooljaar de scholen in het district bezoekt) kan halt houden aan de bib Viswater om alvast de jeugd te “depanneren”.

“Aangezien de bib nu onder de vleugels van VC de Schelde werkt, kan misschien overwogen worden om wekelijks een “bibmoment” in te lassen waar (on-line) bestelde boeken kunnen worden afgehaald en teruggebracht,” stelt Maes voor.

Tot slot wilde het raadslid ook weten wat de geplande werken aan de bibliotheek inhouden: “Houdt men rekening met de evolutie in leengewoonten, de digitalisering en een groeiend publiek van bibliotheekbezoekers (voor culturele activiteiten zoals de lezingen in Bib Viswater) dat in contrast staat met het dalend aantal ontleningen in de Vlaamse bibliotheken?”

Méér info: Marc Maes (03-568 80 82) en Rudi Sempels (0475 264233)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is