Maak geen “Zolder” van de Polder

Op 23 januari 2021

In 2018 werd in alle woonwijken van de stad Antwerpen een maximumsnelheid van 30 km per uur ingevoerd. Maar die Zone 30 wordt in het polderdistrict niet door iedereen letterlijk genomen. Al snel na de invoering van het nieuwe reglement bleek dat niet minder dan 84% van de weggebruikers de snelheidsbeperking negeerden.

Via diverse kanalen komen er regelmatig klachten van inwoners over het niet-naleven van de snelheidsbeperking in de straten van het district. Recente metingen bevestigen de trieste trend van zware inbreuken tegen de ingevoerde snelheidsbeperking.

Het bestuur van N-VA Polder heeft besloten om deze problematiek aan te pakken en de inwoners bewust te maken van de Zone 30-regeling, die de veiligheid van alle weggebruikers ten goede zal komen. Bovendien verlaagt minder snel rijden het risico op ongevallen, er is minder verkeerslawaai, en de leef- en woonkwaliteit verhoogt.

In december diende N-VA in de districtsraad een motie in over de controle en handhaving van de Zone 30. Die werd door alle fracties unaniem goedgekeurd.

In een brief aan het College van Burgemeester en Schepenen vestigde het districtscollege de aandacht op de problematiek: “Wat is de stand van zaken voor het uitschrijven van GAS-boetes voor snelheidsovertredingen in ons district? Wanneer kan wordt hiermee begonnen en welke effecten worden verwacht op de verkeersveiligheid?”, zo meldt het schrijven.

Verder wordt aan de stedelijke overheid voorgesteld dat het district jaarlijks de Verkeerspolitie zou uitnodigen om op een raadscommissie om toelichting te geven over de verkeerssituatie in ons district.

N-VA Polder gaat tot actie over: onder de noemer

“Maak geen “Zolder” van de Polder”

worden op cruciale plekken in het district grote spandoeken aangebracht. Tegelijk moet een affichecampagne dezelfde boodschap in heel het district uitdragen.

“We hopen op die manier iedereen bewust te maken en positief bij te dragen tot méér veiligheid in ons district,” klinkt het bij N-VA Polder.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is