N-VA Polder bezorgd om toekomst tulpenbollen

Op 23 april 2012

Op 29 april wordt heel Antwerpen uitgenodigd om mee te vieren met het grote tulpenfeest aan de Antwerpsebaan te Berendrecht. Iedereen mag een boeketje tulpen mee nemen.

Rudi Sempels, fractieleider van N-VA Polder, is bezorgd over de toekomst van de tulpenbollen. “Ik hoor het gerucht dat na de bloeiperiode van de tulpen, het terrein naast de Bomenbank zou omgefreesd worden,” aldus Rudi. “Nu kan ik me heel goed inbeelden dat het uitgraven en eventueel herplanten ( in het najaar) van de tulpenbollen zeer arbeidsintensief en bijgevolg duur is. Meerdere inwoners stellen mij echter de vraag of zij in dat geval de bollen niet zelf mogen uitgraven of dat men tijdens de tulpenpluk niet meteen de bollen mogen meenemen. De interesse komt niet alleen van particulieren maar ook van ondernemers in ons district die op deze manier een meer permanent karakter willen geven aan het tulpenbollenproject.”

Volgens kenners moeten tulpenbollen best een dikke maand in de grond blijven, waarna ze kunnen overgeplant worden.

 “Het zou daarom geen slecht idee zijn om de bollen ter beschikking te houden van onze inwoners en ze bijvoorbeeld bij de opening van de buurttuintjes of tijdens het “Open Vijver- en Tuinweekend” uit te delen aan de gegadigden.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is