Begeleidende maatregelen gevraagd voor De Lijn-halte Kromme Weg

Op 31 augustus 2023

In juli werd het nieuwe reisschema van De Lijn ingevoerd. Vanuit Berendrecht en Zandvliet werd de sneldienst (nieuwe naam X70) van en naar Antwerpen geoptimaliseerd.

Anders is het met de stopdienst (nieuwe naam 70). Inwoners die vanuit het district naar Stabroek, Kapellen of Ekeren met het openbaar vervoer wensen te reizen moeten overstappen op de Kromme Weg, aan het kruispunt met de Monnikenhofstraat.

Die bus rijdt niet meer door Berendrecht en Zandvliet maar rijdt rechtstreeks van de stelplaats via de haltes Ruytermansweg en Oprit A12(Bosstraat/Steenovenstraat) naar de Kromme Weg.

Antwerps gemeenteraadslid en inwoonster van Berendrecht Danielle Meirsman maakt zich zorgen bij de aanvang van het nieuwe schooljaar.

“Het zal druk zijn aan de halte Kromme Weg,” vreest Danielle. “Die halte is niet echt uitgerust als knooppunt: het voetpad is amper 1.20 m breed, en er is geen overkapping tegen de neerslag. Een zebrapad voor reizigers die van de rondrijdende snelbus willen overstappen en aan de overkant willen schuilen of hun fiets willen stallen op de enkele plaatsen is evenmin voorzien.”

Alhoewel de bestaande schoolbussen naar Ekeren en Stabroek in de nieuwe plannen behouden blijven denkt Meirsman dat heel wat scholieren toch zullen moeten overstappen of zich door de ouders met de auto aan de Kromme Weg laten afzetten. “En dat is om (verkeers-)problemen vragen,” zegt ze.

Danielle Meirsman contacteerde de regioverantwoordelijke van De Lijn met de vraag om alvast tijdens de cruciale eerste dagen van het nieuwe schooljaar maatregelen te nemen.

“Concreet heb ik voorgesteld dat de vervoersmaatschappij zorgt voor stewards die ter plaatse aan de Krommeweg zijn om de schoolgaande jeugd (letterlijk) op weg te helpen. En om de combinatie van overstekende jongeren en het drukke autoverkeer te evalueren,” zegt het gemeenteraadslid. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is