De Waterbus neemt nieuwe haltes in gebruik in Lillo en Liefkenshoek

Op 22 juni 2019

Bron: Gazet van Antwerpen

Havenpersoneel gooit filefrustraties overboord

De Waterbus krijgt er op 1 juli twee extra haltes bij. Vanaf dan behoren Lillo en Liefkenshoek tot de vaste haltes van het noordelijk Scheldetraject. Goed nieuws voor havenwerknemers en voor Lillo.
Werknemers van terminals en havenbedrijven op zowel linker- als rechteroever krijgen hiermee een extra vervoersalternatief van en naar het noorden van de haven. Op de Twin City Liner 1 en 2 is er elk halfuur plaats voor 140 passagiers en vijftig fietsen. Niet alleen voor de werknemers is dat een goede zaak, ook Lillo is opgetogen met deze klokvaste dienstverlening. “Voor de horeca en het toerisme in Lillo is dit heel positief nieuws. Het geeft het Scheldedorpje extra zuurstof en dat is nodig. Ook voor de polderbewoners is dat een verbetering, want het biedt een filevrij alternatief richting stad en terug”, onderstreept districtsburgemeester Carl Geeraerts.
De halte Lillo is in de eerste plaats interessant voor medewerkers van de havenbedrijven in de Scheldelaan. Bovendien functioneert de waterbus ook als veerdienst naar Liefkenshoek. Voor slechts een euro vaart u heen en weer tussen Lillo en Liefkenshoek.
Tom Verlinden, mobiliteitsmanager bij Port of Antwerp: “De uitbreiding van het noordelijk Scheldetraject naar Liefkenshoek maakt een verschil in het dagelijks traject van en naar het werk voor havenmedewerkers in de Waaslandhaven. Waar voorheen de waterbus tot de Kallosluis voer, trekken we de route nu door tot aan de containerterminals. De nieuwe haltes bieden zo extra mogelijkheden voor pendelaars uit de omliggende gemeenten.”

Dienstregeling
Zeven dagen per week vaart elk halfuur een waterbus met veertig kilometer per uur over de Schelde. Ook tijdens het weekend reist u in een uurtje van Lillo tot aan het Steenplein en vice versa. In de dienstregeling is ook rekening gehouden met de shiftwissels van de havenwerknemers. Het standaardtarief voor een enkele rit blijft 3 euro, een retourtje kost 5 euro. Er zijn ook maand- en jaarabonnementen. Fietsen mogen gratis mee.
“Voor een trip naar Antwerpen en terug is dit een volwaardig alternatief. Ik merk net op dat de laatste waterbus richting Lillo pas om 22u vertrekt. Geloof me, dit gaat vlug ingeburgerd geraken”, denkt Rudi Sempels.

www.dewaterbus.be

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is