Mondelinge vragen op de districtsraad van november.

Op 27 november 2020
Raadslid Carina Stark klaagt de onveilige verkeerssituatie in Zandvliet aan.

Tijdens de virtuele zitting van de districtsraad Berendrecht Zandvliet Lillo stelde N-VA raadslid Carina Stark mondelinge vragen over de aandacht voor oudere inwoners in het district en een gevaarlijke verkeerssituatie aan de Putsebaan te Zandvliet

“Naar aanleiding van de actie "Beste Buren voor de Warmste Week" van Radio 2 organiseert ons district het initiatief "Polderbubbels". In samenwerking met het vrijetijdscentrum De Schelde wil het district inwoners die nood hebben aan hulp of sociaal contact helpen”, aldus Carina Stark. “Maar kunnen we een stap verder gaan door, als districtsraad, een warme oproep te doen aan onze inwoners om eventueel contact op te nemen met onze 80+ers in deze donkere en sombere periode?”

De N-VA fractieleidster stelde ook voor om, binnen de beperkingen van de privacywetgeving, namens het district eventueel een kaartje of kerstkaartje te sturen met een paar warme bemoedigende woorden aan die specifieke inwoners van ons. “Via onze acties van polderbubbels en ons magazine Polder Nws kunnen we doelgroepen bereiken,” antwoordde districtsburgemeester Geeraerts. “Ook is er een challenge via polderbubbels voor kaartjes of brieven bij de buren of kennissen of alleenstaanden te bussen om bemoedigende woorden te geven. Voor kaartjes naar 80 + moeten we natuurlijk de GDPR respecteren en dit onderzoeken we nog.”

Aan districtsschepen Sandra Suykerbuyk (CD&V) signaleerde Carina een gevaarlijke verkeerssituatie in Zandvliet.

“De verkeersdrempel gelegen aan de Putsebaan 106 is supergevaarlijk volgens de bewoners van deze straat. Blijkbaar zijn er al ongeveer 25 mensen die daar met hun fiets zijn gevallen door het raken van deze drempel. Kan hier iets aan gedaan worden?” wilde Carina weten.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is